Rijngoud agenda

Regelmatig geef ik lezingen, of spreek ik op evenementen. Op deze pagina vindt u een overzicht van mijn agenda voor zover die openbaar toegankelijk zijn.

Opvoeden in de digitale tijd. Hoe houden we onszelf en onze kinderen gezond?

Veel mensen hebben het gevoel dat ze ingehaald zijn door de ontwikkelingen van het digitale tijdperk en dat ze geleefd worden door de virtuele werkelijkheid die vanaf schermen en schermpjes op ze afkomt. Algoritmes schijnen ons leven te bepalen en niet meer zozeer het eenvoudige menselijke contact.

Je kunt je erover verbazen dat Rudolf Steiner, grondlegger van de antroposofie, een eeuw geleden benadrukte dat we deze technische ontwikkeling niet alleen moeten tolereren, maar moeten opvatten als noodzakelijk. Hij noemt het de wereld van de ondernatuur, waartoe we ons moeten gaan verhouden door onze verbinding met de bovennatuur te verlevendigen.

Donderdag 31 oktober 2023
20 – 21.30 uur

Vrije School Michael

Esther de Boer van Rijklaan 24. Bussum

Aanmelden is niet nodig. Vrijwillige bijdrage.

Ritme is de polsslag van het leven

Een mooier leven als we blijven ademen, de humor erin houden en slapen en waken verzorgen.

Druk, druk, druk! Hoe vaak hoor je dat niet? Zou je even kunnen komen helpen? Jawel, graag, maar je moet weten: druk, druk, druk. Intussen maken we onszelf en onze kinderen gestrest, moe en chagrijnig met onze hectiek. Intussen weten we ook dat een regelmatig, ritmisch, actief leven de beste garantie geeft voor onze gezondheid en die van onze kinderen. Waar zijn we in terecht gekomen met onze goede bedoelingen, onze technische vooruitgang, onze ontwikkeling, ons goede voorbeeld?

Edmond Schoorel zal in de lezing een schets geven van factoren die in onze tijd de gezondheid van ons en onze kinderen bevorderen en hinderen. Hij zal suggesties geven voor ritme in de opvoeding en voor het bevorderen van een goede slaap.

Wanneer:
Donderdag 16 november 2023 van 20 tot 22 uur

Georganiseerd door Steinerschool Koningsdale

Waar:
‘t Groenhuis 
Meenseweg 169 Ieper België 

Aanmelden: is niet nodig