Rijnblog

Ik heb me voorgenomen om een A4 te schrijven en dat een Rijnblog te noemen, als ik in de krant of elders in het leven iets aantref dat me frappeert en dat om een reactie vraagt.

Natuurlijke kraamzorg

Natuurlijk Kraamzorg film

/
Onlangs hebben we een film opgenomen, waarin de Natuurlijk Kraamzorg wordt voorgesteld.
Film Kindertherapeuticum

Kindertherapeuticum film

/
Ik heb een rol mogen vervullen in een prachtige film die door Tanja Markies en haar team over het Kindertherapeuticum is gemaakt.

“Ooit leven we samen verder in het metaversum”

/
Rouwverwerking met behulp van AI. Dat kan. Wat vinden onze dierbare overledenen daar eigenlijk van?

In de spiegel van AI

/
Davis Bentley Hart beschrijft AI als een spiegel, waarin we onszelf zien. De parabel van Narcissus laat zien dat dat verkeerd kan aflopen.

Het lichaam hebben dat je bent

/
Door een artikel in das Goetheanum, het wekelijks tijdschrift…

Zuigelingen voor het scherm (of achter?)

/
En dan dit: de helft van de ouders van baby’s geeft aan dat ze de tablet af en toe inzetten in de opvoeding

Executieve functies en de toekomst

/
Executieve functies zijn 'hot'. 21e eeuwse vaardigeden ook. De vraag is of ze een kind toegerust maken voor de toekomst. Of ontbreekt er iets?

Hersenen en de toekomst

/
“Gewaarwording is het meten van de voorspelfout”
Kinderen dansen of rennen

Kinderen dansen of rennen

/
Op de natuurcamping in het Engadin viel het me weer eens op: gezonde kinderen lopen niet, ze dansen of rennen. De enkele keer dat ze dat niet doen is er wat aan de hand. Doodmoe van een lange wandeling, overgewicht, gevangen in een mobieltje, bijvoorbeeld. Een hele rij vragen kwam er spontaan bij me op.
Autisme

Is autisme een tijdsverschijnsel?

/
Is het waar, dat er steeds meer kinderen geboren worden met een ‘contactstoornis’? Of ligt het eraan dat de diagnose vaker gesteld wordt, omdat we dat nu eenmaal beter kunnen dan vroeger?
Dyslextie

Dyslexie

/
Op 2 juli 2022 lees ik in Trouw een artikel met de titel “Zonder dyslexie was de mens niet zover gekomen”. Nu is dyslexie toevallig ook een onderwerp waar ik me mee bezighoud. Dyslexie is namelijk een groot en toenemend probleem voor het onderwijs.